SIPHOME 

Documentatie en technische informatie

  

Technische documentatie Quacent (Engelstalig)   

Technische gegevens OSB

Groen bouwen en de voordelen van hout  

Afmetingen SIP panelen. 

EPS informatieblad

Video presentaties 

De voordelen van sip panelen (PDF)   


 • Waarom  SIP toepassen

   

  De SIP panelen zijn uitermate geschikt voor zowel de woning als ook de utiliteitsbouw. SIP Panelen worden toegepast voor vrijstaande woningen, recreatiewoningen, appartementen, zorginstellingen, levensloopwoningen, studentenwoningen, noodwoningen, tijdelijke woningen maar ook voor tuinhuisjes, garages, loodsen, kapschuren e.d. Het voordeel om met SIP panelen te bouwen ten opzichte van traditionele bouw of hout skelet constructies is, dat de bouwkosten veel lager zijn en het energiebesparend rendement veel hoger is.

   

  De SIP panelen worden meestal gemaakt van OSB platen. Gelijmd op een schuimkern van geëxpandeerd polystyreen (EPS), geëxtrudeerd polystyreen (XPS) of polyurethaan schuim (PIR). Andere plaatmaterialen kunnen zijn: vezelcement- en MGO. Afhankelijk van de gekozen werkwijze, is volledige spijkeren en of schroeven verhogend voor de constructiesterkte. (OSB3 Eigenschappen) 

   


 • Technische informatie:  SIP Panelen

  Afmetingen

  1220mm x 2440mm / 1220mm x 2745mm / 1220mm x 3050mm / 1220mm4880mm) / 1220mm x 6100mm

  Dikte

  114mm / 165mm / 209mm / 260mm

  Dekplaten

  Constructieve houtvezelplaat, kwaliteit P5 of P7, water- en kookvast verlijmd.

  Isolatiekern   EPS Platinum of EPS

  Brandwerend

  Euroklasse C, brandvertragend gemodificeerd volgens NEN 6065 / 6066

  Geluid

  Afhankelijk van elementopbouw, 31 dB (NEN 5077 +c11)

  Gewicht

  Afhankelijk van elementdikte en dekplaten ca. 25-30 kg/m2

     

   

    

SIPHOME Prefab Ecowoningen, Energiezuinig,

Duurzaam en Voordelig!

Bij SIPHOME zijn bestaande ontwerpen voor diverse soorten woningen verkrijgbaar maar op basis van uw eigen ontwerp kunnen wij u adviseren. 

De kosten

De materiaal kosten per m2 van SIP panelen zijn gelijk dan die van houtskeletbouw.
Echter een goed gebouwd huis van SIP panelen kan strakker in elkaar worden gezet. Er zijn minder kieren en naden waardoor er minder energie verloren kan gaan. Wat gunstig is voor de exploitatiekosten.

Door de karakteristieke eigenschap van een SIP paneel, (alles-in èèn) ( constructief , isolerend en oppervlakte) zijn er minder handelingen nodig, waardoor de bouwtijd sterk gereduceerd wordt.Wat resulteert in besparing van 25% op de arbeidskosten ten op zichtte van het houtskeletbouw huis.

 

Voordelig zelf afbouwen?

Bij een shell only ("kale schil"of casco) wordt het volgende geleverd: Alle SIP panelen voor de binnen en buitenmuren, de dak panelen, (alle deur en raam openingen zijn in de fabriek aangebracht) , alle bevestigingsmiddelen & enkele gereedschappen.

Levering van een shell only SIP woning houdt in dat u zelf o.a. voor de fundering, de bekleding voor de binnen en buitenmuren en dakbedekking, de installatiewerken, deuren en ramen etc. moet zorgen (let op: als je  oncerstaande externe inhoud wilt bekijken kunnen er cookies worden geplaatst)

 


..